vineri, 7 decembrie 2012

Europa League : o nouă calificare în primăvara europeană !




2 comentarii:

Unknown spunea...

Rusescu aduce primăvara! Copenhaga - Steaua 1-1. Atacantul steliştilor a marcat un gol spectaculos, în inferioritate numerică
Steaua avea nevoie măcar de un egal în partida de aseară din Danemarca pentru a bifa cea de-a zecea calificare în primăvara europeană. Nu a fost niciun infern pe "Parken" şi nici vreun asediu la poarta Stelei, cum poate s-ar fi aşteptat Reghe şi compania de la o echipă care avea nevoie neapărat de o victorie. Ba mai mult, Steaua a controlat prima repriză, profitând de apatia sau teama gazdelor, care nu au legat mai mult de patru pase. Nikolic a fost foarte util în primul sfert de oră, obţinând două lovituri libere din care colegii săi ar fi trebuit să scoată mai mult.
Roş-albaştrii ar fi putut chiar deschide scorul în urma unui contraatac purtat în minutul 27 de Adi Popa, pe dreapta. "Motoreta" i-a pasat execelent în careu lui Tănase, dar fundaşul dreapta, Jacobsen a strâns excelent şi a blocat şutul pe care ar fi putut scrie gol. Apoi, în minutul 30, Nikolic s-a trezit cu mingea în faţa porţii goale, după o fază realizată de Rusescu. Singurele tresăriri ale gazdelor au fost în minutul 40, când Chipciu a salvat echipa la ocazia lui Jorgensen, iar apoi Claudemir a tras periculos, puţin pe lângă vinclu.
Niciun şut pe poartă în prima repriză
Acestea au fost primele 45 de minute, sărăcăcioase în ocazii, cu niciun şut pe spaţiul porţii din partea celor două formaţii. Repriza a doua a început interesant. Dar enervant pentru stelişti, din cauză că arbitrul turc Gocek a văzut că Tănase a simulat în minutul 49, când, în realitate, românul a fost faultat în careul advers. "Dodel" mai avea un galben, meritat, din prima repriză, iar acum l-a primit şi pe al doilea, făcându-l pe Reghe să-şi pună mâinile în cap. În urma ruperii acestui echilibru, jocul a căpătat mai mult ritm, dar Steaua a continuat să atace atunci când a avut ocazia.
Nici danezii nu au aşteptat şi au adus din ce în ce mai des mingea în careul lui Tătăruşanu, total ezitant pe centrări şi foarte slab la jocul de picior. Vetokele, intrat în a doua repriză, l-a testat pe portarul nostru cu o lovitură de cap în minutul 69, dar stelistul a parat sigur o minge slab trimisă de adversar. Tătăruşanu a fost totuşi util la reluarea lui Cornelius, din minutul 71. Şi când nimeni nu se mai aştepta, Rusescu, omul care duce parcă Steaua în spate, a reuşit un şut de senzaţie de la 25 de metri, care l-a surprins şi pe Christensen şi tabela s-a dezgheţat. 1-0 pentru Steaua, iar mirosul primăverii se simţea deja în ciuda aerului rece din Danemarca. Românii au gestionat bine finalul, chiar dacă Vetokele a reuşit egalarea în minutul 87, şi s-au calificat meritat, confirmând parcursul excelent din campionat şi Europa League.

sursa gsp.ro

Anonim spunea...

Au amanat un meci din cele de pe bilet. Ma refer la unul din cele doua din fotbal.